Cum blochezi publicitatea pe Spotify

După cum stiți, Spotify este un serviciu de streaming pentru muzică ce este oferit atât în variantă premium (contra cost) cât și gratuit cu anumite limitări și cu publicitate. Deși din punctul meu de vedere nu este nimic în neregulă cu faptul că un serviciu oferit gratuit trebuie totuși plătit măcar prin publicitate, în unele momente publicitatea audio ce apare o dată la cateva melodii este enervantă.

De exemplu când sunt concentrat pe lucru sau când doresc să mă relaxez chiar nu vreau să ascult publicitate pentru Lidl (prima reclamă în română ce am auzit-o pe Spotify, dar presimt că în curând vor fi mult mai mulți advertiseri).

Pentru a scăpa de publicitate pe PC sau laptop sunt mai multe variante, una dintre acestea fiind desigur achiziționarea unui abonament premium la Spotify. Totuși în cele ce urmează o să discutăm doar despre varianta gratuită și cum puteți bloca publicitatea folosind una dintre metodele următoare:

1. Dacă nu vă deranjează versiunea Spotify Web mai limitată ce poate fi acesată direct din browser-ul favorit (Chrome, Firefox etc.) atunci tot ce trebuie să faceți este să instalați o extensie de browser ce blochează publicitatea (le știți, nu mai e nevoie să le amintesc aici).

2. În cazul aplicației Spotify mai complexe ce se instalează sub Windows și oferă funcționalitate mai extinsă lucrurile sunt puțin mai complicate și e nevoie fie de modificarea unui fișier (folosit pentru blocarea accesului la anumite site-uri) sau de rularea unei simple aplicații.

Majoritatea dintre voi, din comoditate, probabil v-or prefera să ruleze aplicația deoarece este varianta mai la îndemână, această aplicație se numeste EZBlocker, ultima versiune poate fi descărcată direct de pe site-ul producătorului, nu e nevoie de instalare, doar descărcați aplicația și o rulați.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, aplicația este foarte simplă și intuitivă. Interfața vine doar cu un buton ce deschide setarile Volume Mixer din Windows si cu 3 bife ce permit diverse setări. Implicit aplicația are doar prima opțiune bifată, aceasta pur si simplu setează volumul aplicației la nivel 0 când detectează publicitate, astfel nu mai ascultați spot-ul publicitar și nu se mai aude nimic cele aproximativ 30 de secunde cât durează publicitatea.

A doua opțiune ”Disable All Ads (Experimental)” cere din start rularea progrămelului cu drepturi de Administrator promițând în schimb să blocheze publicitatea afișată în aplicație (adică bannerele publicitare), clipurile video nu sunt blocate dar sunt setate automat să ruleze fără sonor. Dacă nu doriți ca Spotify să ruleze clipuri video pur si simplu minimizati aplicația.

A treia facilitate a EZBlocker – ”Start EZBlocker on Login” – pur și simplu permite ca aplicația EZBlocker să ruleze direct la intrarea în Windows.

3. După cum spuneam, există o variantă pentru utilizatorii mai tehnici sau ce nu vor să ruleze o aplicație în care nu au încredere, acest procedeu permite blocarea publicității fără rularea unei aplicații dar e nevoie să modificați fișierul hosts din Windows.

Pentru modificarea hosts trebuie să rulați Notepad cu drepturi de Administrator (click dreapta pe scurtatură și alegeți ”Run as administrator”) și să deschideți fișierul C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

Aici adăugați în continuarea fișierului (sub ultimul rând ce începe cu #) conținutul uneia dintre listele intreținute pe github la această adresă.

Pentru cei ce rulează Spotify pe Android recomand fie să folosiți versiunea gratuită cu limitele aferente sau să treceți la un abonament premium. Există metode de blocare a publicității instalând versiunea de Android a EZBlocker amintit mai sus dar această aplicație nu se găsește în Google Play (trebuie instalată prin dezactivarea Unknown Sources din Android ceea ce nu recomand) și nici nu mai este actualizată de dezvoltator, deci este foarte probabil ca aceasta să nu funcționeze în parametri optimi sau pur și simplu să nu ruleze. Mai sunt disponibile pe site-urile warez (ex. torrente sau diverse site-uri ce permit descărcarea de aplicații pirat) versiuni modificate de Spotify pentru Android ce permit acces la aplicație ca și când ai avea cont premium dar pe acestea nu le recomand deoarece sunt sanșe foarte mari să vă viruseze telefonul sau, în cel mai fericit caz, să-l folosească pentru minarea de criptomonede afectând astfel foarte mult autonomia și performanțele smartphone-ului.

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.