Electrecord aplicație smartphone și site cu arhiva muzicală

Electrecord a lansat recent online o arhivă cu muzică românească în format digital ce se intinde pe aproape un secol (anii ‘20 – ‘90). Aici găsiți melodii și albume de la cei mai indrăgiți cântăreți români de muzică ușoară, populară, clasică, rock, folk, corală sau religioasă. De asemenea arhiva include poezii și povești.

UPDATE: Aplicația se lansează oficial în data de 7 decembrie 2016 la Muzeul Satului.

Platforma este prezentă în Google Play, Apple Store și/sau direct pe site-ul web. Pentru accesarea acesteia este nevoie de un cont creat cu adresa de mail personală sau puteți intra direct și rapid folosind contul de Facebook sau Google.

Aveți posibilitatea să cumpărați direct melodii și albume sau puteți asculta toată muzica din arhivă în baza unui abonament, prețurile sunt următoarele:

  • Abonament pe 1 lună – 1.99 EUR;
  • Abonament pe 6 luni – 5.99 EUR;
  • Abonament pe 12 luni – 9.99 EUR.

Prețurile pot spune că sunt foarte decente, abonamentul pe 12 luni fiind de departe cel mai avantajos (aproximativ 45 lei) iar perioada de încercare de 30 de zile de la data activării contului este suficientă pentru a stabili dacă Electrecord oferă ceea ce doriți.

Aplicația de Android (nu am testat pentru iPhone) rulează foarte fluent, este concepută intuitiv și este foarte ușor de folosit. Pagina principală prezintă o secțiune de recomandări, o zonă cu topuri (Top Melodii, Top Artiști și Top Albume) iar in partea de jos a paginii muzica este impărțită pe genuri muzicale.

Secțiunea de Playlist conține listele salvate dar și un tab “Descoperă” unde găsiți cele mai ascultate playlist-uri.

Există și o categorie Radio unde pentru moment sunt disponibile doar două posturi: Radio Electrecord și Pro FM. Probabil pe viitor vor fi adăugate posturi radio suplimentare.

Muzica poate fi ascultată atât online cât și offline (piesele muzicale pot fi descărcate pe telefon pentru a le asculta fără conexiune la internet sau când folosiți datele mobile). Arhiva muzicală este oferită la calitate High 320 kbps și Standard 128 kbps, puteți alege calitatea dorită din setările aplicației.

Singurul lucru ce îi lipsește este quicklist-ul (lista rapidă) în care să adăugați melodii ce doriți să le ascultați pe moment și eventual să le salvați într-un playlist nou. Sper ca într-o versiune viitoare a aplicației (versiunea curentă la data redactării articolului este 1.0.2)  să se adauge și această opțiune pe care o consider necesară într-o aplicație de streaming audio modernă.

Per total sunt foarte încantat de aplicație si de muzica pusă la dispoziție, interfața web ce poate fi accesată de pe calculator printr-un navigator de internet nu am avut ocazia să o testez deoarece în acest moment nu este funcțională, probabil se lucrează la platoformă, revin cu un update cu prima ocazie.

Oarecum în legătură cu acest articol aș dori să văd din partea TVR o aplicație similară care să cuprindă arhiva video a Televiziunii Române.

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.