Youtube pe Android cu ecranul blocat sau în fundal

Desigur, cea mai simplă metodă pentru a asculta muzică pe Youtube cu ecranul blocat sau pe fundal in timp ce navigați pe internet sau efectuați alte sarcini este să vă abonați la Youtube Red folosind un VPN, totuși nu recomand deoarece nu este „foarte legal”. Probabil în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat Youtube Red o să fie disponibil utilizatorilor din România dar până atunci puteți beneficia de aceste facilități gratuit folosind una dintre următoarele metode:

Youtube pe Android cu ecranul blocat sau în fundalDacă smarphone-ul este rootat sau urmează a fi rootat vă recomand să instalați Xposed Frameword și, mai exact, modulul Youtube Background Playback ce vă permite să ascultați playlist-urile selectate pe fundal sau pur și simplu cu ecranul blocat, de asemenea aplicația vă permite să puneți pauză sau să treceți la melodia următoare/anterioară din ecranul de blocare sau bara de notificări.

Deoarece rootarea telefonului duce de regulă la pierderea garanției, metoda de mai sus este o variantă pentru cei cu smartphone deja rootat sau pentru cei dispuși să riște. O variantă mai sigură și gratuită este folosirea unei aplicații, mai exact este vorba despre FireTube. Această aplicație nu este disponibilă în Google Play dar o puteți instala din magazinul de aplicații Android construit de Amazon, tineți cont că este totuși nevoie să aveți un cont pe Amazon și să instalați in telefon aplicația Amazon AppStore.

Folosind FireTube puteți asculta melodii sau playlist-uri pe fundal sau cu ecranul stins, există butoane de control (play, pauză, melodia anterioară și melodia urmatoare) pe ecranul de blocare si puteți adăuga melodiile in queue (coada de melodii). De asemenea în meniu aveți acces la ultimele clipuri vizionate, o listă cu cele mai ascultate melodii si playlist-urile personale.

Eu folosesc a treia metodă si anume direct din browser (in cazul meu Firefox dar funcționează similar și in alt navigator de internet) deoarece nu ascult prea des muzică si nu sunt un mare consumator de Youtube iar când ascult prefer să fac și altceva pe telefon in acest timp sau să ascult cu ecranul stins pentru a obține o autonomie mai bună. Din punctul meu de vedere singurul inconvenient al acestei metode este faptul că nu am butoane de control pe ecranul de blocare, pentru a schimba melodia sau playlist-ul trebuie sa deblochez telefonul. Site-ul YouTube pentru dispozitive mobile https://m.youtube.com este foarte bine optimizat si curat, de asemenea păstrează vechea interfață din aplicație cu pictogramele clipurilor mai mici și titlul clipului in partea dreaptă pe fundal alb.

Actualizare 08.06.2017: Începând cu ultimele versiuni în Firefox pentru Android nu se mai poate asculta Youtube cu ecranul blocat sau în fundal, probabil o condiție impusă de Google celor de la Mozilla. Din fericire există două rezolvări pentru această problemă:

  1. Pe pagina Youtube deschisă în Firefox accesați Meniul browser-ului si bifați opțiunea „Request desktop site”.
  2. Puteți instala plugin-ul Video Background Play Fix ce readuce această funcționalitate pe Youtube, Vimeo și alte site-uri similare.

Dacă folosiți si alte metode prin care se poate asculta Youtube pe fundal lasați un comentariu.

3 comentarii » Lasă un comentariu

    • Nu prea am incredere in Suamp, cere acces la chestii ce nu sunt necesare pentru functionare (ex. Contacte)

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.